Ponedjeljak, Prosinac 06, 2021

 Naš redovni sastanak s gradonačelnikom Poreča g. Lorisom Peršurićem danas u proširenom sastavu: g. Marino Poropat, pročelnik UO za komunalni sustav i g. Marko Ukota, voditelj Odjeljka komunalnog redarstva. Razgovarali smo o aktualnoj situaciji na zbrinjavanju životinja, o aktivnostima komunalnog redarstva, te o budućim zajedničkim akcijama. Poreč je u samom vrhu u Hrvatskoj po brizi za nezbrinute životinje i slobodnoživuće mačke, a radimo i na podizanju kulture držanja kućnih ljubimaca i ponašanja s kućnim ljubimcima na javnim površinama. Zahvalni smo gradonačelniku i gradskim službama na podršci i veselimo se nastavku suradnje.

Zahvaljujući odobrenim sredstvima iz EU, i suradnjom BBK Veli Jože s Društvom invalida Poreč, SZGP i Gradom, naš Poreč je 2019. prvi dobio teretanu za osobe s invaliditetom

Važno nam je, kroz dogovor s Društvom, biti grad koji aktivno radi na senzibiliziranju svih nas za potrebe osoba s invaliditetom - od podrške radu Društva i nabavi specijaliziranog vozila, do uklanjanja arhitektonskih barijera, postavljanja rampi, sve projekte poput staza ili plaža prilagođavali smo u startu, a tako ćemo i nastaviti - odgovorno s i brigom prema svakom našem stanovniku

#svomsnagomnaprijed • #tuttaforzaparenzo

Mnogima je od nas dovoljno reći „Inter“ i sjećanja se odmah povezuju na nekad najpoznatiji i najveći zabavni centar u Istri, a i puno šire. 

Tu se odvijao vrhunski zabavni program, a posjećivali su ga gosti iz cijele Europe. Stariji Porečani sjećaju se da su gosti znali kampirati na travnjaku i u šumi koja je nekad okruživala Inter, a zaštitari su imali pune ruke posla sa onima koji su u klub pokušavali ući preskakanjem preko ograde. 

Sjećam se i kako su oni iz moje generacije s nestrpljenjem čekali kad ćemo i sami biti dovoljno odrasli i dobiti dozvolu subotu navečer ići u Inter.

Vremena su se mijenjala, tako i generacije, načini zabave, izlazaka, upoznavanja, a tako i sve druge okolnosti.... Zato vjerujem da će sve koji su bar jednom bili u Interu zainteresirati ova knjiga i sve ono što je sadržano u njoj - od same priče o ovom noćnom klubu do crtica iz toga vremena, aktera, detalja,

sjećanja, svjedoka generacije 70-tih, 80-tih i početka '90-tih koji su živjeli za groznicu subotnje večeri.

Grupa naših sugrađana od 2014. u Interu uspješno je pokrenula susret „Di si generacijo?„ kojim su na ednu večer u godini opet oživjeli ovaj klub u onom starom dobrom sjaju. Nadam se da ćemo uskoro opet imati prilike za takve susrete, do tada neka sjećanja ožive uz ovu monografiju.

Čestitam autoru Josipu Pinu Marasu, kao i svima uključenima u izradu ove monografije. Drago mi je da smo kao Grad mogli podržati njeno stvaranje te će široj publici biti predstavljena čim mjere to dozvole.

Danas đir po markatu - prvo druženje s korisnicima našeg Centra za inkluziju Poreč, a onda i u razgovoru s prodavačima.👌

Ponosan sam da u gradu imamo Centar koji se maksimalno trudi kvalitetno upotpuniti vrijeme i uključiti u svakodnevni život svoje korisnike i da ih možemo podržati.

Hvala i našim lokalnim poljoprivrednicima i izlagačima na društvu i podršci